Yazar "Apaydın, Hakan" için listeleme
-
Farklı kavurma koşullarının kuruyemişlerin fiziksel, kimyasal özelliklerine ve mineral biyoerişebilirliğine etkisi
Apaydın, Hakan (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2021)Bu çalışmada farklı kavurma koşullarında üretilen badem, fındık, kaju ve leblebi örneklerinde oluşan fiziksel ve kimyasal değişimler incelenmiştir. Bu çalışmada kuruyemişlerde farklı kavurma koşullarında; % nem, su aktivitesi, ... -
Hazır Çorbalardan İzole Edilen Staphylococcus Aureus Bakterisine Karşı Propolisin İntibitör Etkisi
Apaydın, Hakan; Gümüş, Tuncay (Namık Kemal Üniversitesi, 2018)In this study, microbiological quality of instant soups sold in markets and the antibiotic susceptibility of Staphylococcus aureus isolated from instant soups were examined. Total aerobic mesophilic bacteria and S. aureus ... -
Propolisin hazır çorbalardan izole edilen Staphylococcus aureus üzerine inhibisyon etkisi
Apaydın, Hakan (Namık Kemal Üniversitesi, 2015)Bu çalışmada piyasada satılan sıcak su içerisinde çözünen hazır çorbalar mikrobiyolojik açıdan incelenmiştir. Türkiye’de üretilen ve Tekirdağ piyasasında satılan toplamda 4 firmaya ait 6 farklı çeşit çorbada 3’er paralel ...